Programa de invatamant pentru perioada de instruire practica si orele de laborator este preluata din Elvetia si adaptata cerintelor autohtone = specializarea de ceasornicar este acreditata de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, acreditare valabila in Romania si Uniunea Europeana.   

Ministerul Educatiei  

Cadru normativ: OMENCS 4457_2016_ordin_aprobare CRR IX.pdf  
Planuri de învățământ și programe școlare – învățământ profesional  
Standard de pregatire profesionala  

Plan cadru  

Plan de invatamant – tehnologii  

Pe parcursul celor trei ani de studiu sunt organizate stagii comasate de practica, cu o durata totala de 24 saptamani (5 saptamani in primul an, 9 saptamani in anul doi si 10 saptamani in anul al treilea).   

In restul saptamanilor din anul scolar, elevii au cate o zi/ saptamana dedicata practicii, astfel incat volumul de ore de practica are o pondere semnificativa si va atinge 20% in primul an, 60% in al doilea si 72% in anul al treilea.   

Pe toata durata orelor de practica elevii beneficiaza de indrumarea a doi profesori/traineri dedicati,  din partea Horologivm si a Liceului Tehnologic Ion I.C. Bratianu.  

Cursuri teoretice/practice speciale vor fi susinute de profesionisti in domeniu, de la firme elvetiene: ETA, Omega, Ulysse Nardin, Witschi, Girrard Peregaux, Tavannes, etc